Despre noi

Clinica OncoSurg a luat naștere ca urmare a dorinței de a oferi cel mai bun diagnostic și tratament pentru pacienții cu afecțiuni oncologice.
De la înființarea sa în 2008 și până în prezent, au fost tratați în cadrul clinicii noastre peste 5000 de pacienți.
Indiferent că se confruntă cu o patologie oncologică sau doresc un consult profilactic, toți pacienții care ne solicită ajutorul sunt tratați cu respect și profesionalism.

Echipa medicală

Dan-EniuDr. Dan Eniu
Medic primar chirurgie oncologică

Cu o experință de peste 20 ani în domeniul chirurgiei oncologice, este fondatorul Clinicii OncoSurg.

Având un doctorat în chirurgie și supraspecialitate în chirurgie oncologică, supraspecialitate onco-ginecologie, Dr. Eniu a tratat pe parcursul carierei sale peste 10000 pacienți efectuând în medie peste 700 de intervenții chirurgicale pe an, cele mai multe dintre ele prezentând cazuri avansate de cancer.

Cu o activitate didactică bogată, Dr. Eniu este Conferențiar al catedrei de Chirurgie Oncologică a Universității de Medicina și Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.
Este medic primar al Institutului Oncologic „Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, Secția Chirurgie Oncologică 2, încă din 1992 (certificare română de chirurgie oncologică – 2000 Certificare Europeana – 2014 Consiliul European de Certificare chirurgicală în colaborare cu ESSO).

Principalele domenii de interes sunt:

  • chirurgia sânului (chirurgia onco-plastică a sânului, reconstrucție de sân, chirurgia sânului ghidată imagistic, ganglion santinelă (sentinel node mapping), având contribuții importante în dezvoltarea acestor domenii);
  • chirurgia sarcoamelor de părți moi (chirurgie sparing (de păstrare) a membrelor, excizii largi cu reconstructii, amputatii majore în cazurile avansate: amputare sfert anterior, scapuloectomie, hemipelvectomie, rezecții ale peretelui toracic și peretelui abdominal cu reconstrucție, perfuzie izolată de membru, sarcoame retroperitoneale – (contribuții personale importante de-a lungul anilor);
  • melanomul cutanat (excizii corecte; ganglion santinelă; limfadenectomii axilare, inghinale, iliace, limfadenectomii radicale cervicale sau retroperitoneale; reconstrucții: scalp, călcâi, cot, față etc; noi modalități de tratament: vaccinare, ILP, terapii specifice);
  • carcinomatoza peritoneală (peritonectomie și HIPEC);
  • intervenții chirurgicale pelvine (cancere rectale joase, cancere pelviene avansate, recidive, exenterații cu reconstrucție, pelvic nerve sparing);
  • chirurgie laparoscopică, chirurgia robotică.

Principalele domenii de cercetare sunt: metabolomica (cancer mamar), imagistica țesuturilor și chirurgie ghidate imagistic, impactul clinic al celulelor tumorale circulante, chirurgia minim invazivă (laparoscopice și robotice), prevenirea cancerului.

Dan Eniu a participat 68 de cursuri de formare și burse în România și mai ales din străinătate, a publicat 11 cărți și capitole de carte, 44 de articole în extenso, 66 de articole în abstract, 87 de prezentări orale la reuniuni științifice naționale și internaționale. A primit 6 premii și distincții naționale și internaționale, este membru a 12 societăți medicale naționale și internaționale și a participat la 7 granturi de cercetare. Este membru în colegiul de redacție la 3 reviste, membru cheie al personalului Oncologic Institutul “Ion Chiricuta”, implicat în îmbunătățirea activității de îngrijire a sănătății, în introducerea de noi tehnici și concepte, în deciziile echipei multidisciplinare și protocoale de management intern și în activitate didactică.
 


 
Claudiu-RachieriuDr. Claudiu Rachieriu
Medic specialist chirurgie generală

Medic specialist chirurg din ianuarie 2012, Dr. Claudiu Răchieriu este colaborator al Conf. Dr. Eniu încă din 2009.

Caracterizat de o mare putere de muncă și responsabilitate, este interesat în special de domeniul chirurgiei digestive (căi biliare, stomac, patologie ano-rectală) atât clasice cât și laparoscopice, tratamentul chirurgical al herniilor, în chirurgia cancerelor ginecologice și în chirurgia sânului.

Un interes special a arătat aspectului psihologic al profesiei medicale şi al comunicării cu pacientul, în funcţie de personalitatea fiecăruia, atât cea încadrată ca şi normală, cât şi în cadrul tulburărilor de personalitate. In acest sens a fost co-autor la mai multe articole de specialitate.
 
> vezi CV
 
 


 
Iulian-GoidescuDr. Iulian Goidescu
Medic specialist Obstetrică-Ginecologie
Asist.Univ. Obstetrica-Ginecologie 1, UMF Cluj-Napoca
Asistent cercetare Institutul IMOGEN, Cluj Napoca

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” promoția 2008, Dr. Iulian Goidescu devine medic specialist Obstetrică -Ginecologie în octombrie 2013, acesta desfășuându-și activitatea în Clinica Oncosurg sub coordonarea Conf. Dr. Eniu încă din 2010. Domenii de interes: ginecologie oncologică, medicină perinatală. Competențe obținute: Colposcopie, Ecografie Obstetricală și Ginecologică, Manopere invazive de diagnostic prenatal asistate ecografic.

> vezi CV
 
 
 
 
 
 


 
-StaicuAdelina2Dr. Staicu Adelina
Medic specialist Obstetrică-Ginecologie
Asist.Univ. Obstetrica-Ginecologie 1, UMF Cluj-Napoca

Absolvent al UMF Cluj-Napoca în 2009, doctorand în specialitatea Obstetrică-Ginecologie, Dr. Staicu Adelina este unul dintre noii medici ai Clinicii OncoSurg.
Având numeroase participări la congrese naționale și internaționale și publicații în domeniul obstetricii și ginecologiei, și-a definit pregătirea profesională atât prin participări la cursuri postuniversitare și obținerea de atestate cât și prin activitatea desfășurată alături de Conf. Dr. Eniu încă din 2011. Domenii de interes: ginecologia oncologică, chirurgia ginecologică minim invazivă, medicină perinatală.

> vezi CV
 
 
 
 
 
 


 
Echipa de lucru a Clinicii OncoSurg mai include pe:

Daniela-GîrdaViorica-Roba
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Daniela Gîrda: asistent manager, evidenţă pacienţi, programări, corespondenţă, contabilitate, evidenţă acte firmă şi dosare studii clinice.
Viorica Leordean: asistentă medicală, stomaterapeută).
Sorin Grecu: baze de date, reţele calculatoare, asistenţă informatică.
Geni Coşorea: design, imagine, publicitate.
Ing. Mircea Lazăr: întreţinere, asistenţă tehnică.
Ani Grigoroșcuță: curăţenie, igienizare.